Februari

Hej på er. Sedan julen passerat och vi snart är i mitten av februari rullar verksamheten på Eriksdal. Vi är många här som nu längtar mot våren för någon vinter har vi inte sett till. Vi gjorde ett försök till att spåra upp ”skicenter” men snön har inte fyllts på och med plus och noll grader får vi inte till skidanläggningen tyvärr 😉 Endast ett skidpass är genomfört på annan plats och det är allt. Trösten i det dåliga vintervädret är ju att det blivit ljusare i alla fall.

Fåren äter hö så det ryker, rulle efter rulle fylls på och snart är det dags att börja utöka kraftfodergivan inför lamningen i april. Frans verkar ha gjort sitt, han bufflar lite när man kommer in och ska utfordra dem (han tycker väl det är hans tjejer), men efter maten vill han gärna ha kli. I mars klipper vi fåren igen så de är rena inför lamningen. Det ska bli mycket spännande och se hur många det blir, vi bedömer mellan 10-15 stycken på våra 7 tackor.

Snart drar det ihop sig för att börja förbereda för växthussäsongen. Sätta frön och driva upp plantorna. Det ska bli fint igen med egna grönsaker igen, det ser vi fram emot liksom vårvärmen då man alltmera är ute på gården och pysslar.

 

Publicerad i Uncategorized